...

Ring oss

Köp inte en ny dator förrän du läser detta

Köpa ny dator
Det ska inte slängas bara för att den är gammal

Du kan få din dator att funka som en ny dator igen

Har du planer på att köpa en ny dator? bärbar eller stationär dator? Det är i de allra flesta fallen helt onödigt om du redan har en dator hemma. 
Genom att i stället ge din nuvarande dator en välbehövlig service kan du få den att fungera som ny igen (och till och med ännu bättre!), samtidigt som du slipper lägga tusentals kronor på en ny dator helt i onödan.

Innehållsförteckning

Gramophone - Som en gammal dator
Ge datorn en välbehövlig service

Därför behöver du inte köpa en ny dator

Vad använder du din dator till? Om du endast använder den till surfande, bankärenden, sociala medier, ordbehandling och liknande är sannolikheten stor att datorn du köpte för några år sedan räcker alldeles utmärkt. Går den långsamt eller har du andra problem med den? Ge den en välbehövlig service i stället!

Att köpa en ny dator är verkligen det enkla sättet. Men här beskriver vi varför du inte behöver köpa en ny stationär eller bärbar dator:

köp inte en ny dator och spara pengar
Spara dina pengar

Laga en gammal dator och spara pengar

En ny dator i budgetklassen kan kosta upp till 10 000 kronor, och om du vill ha en lyxigare modell får du räkna med 20-30 000 kronor. Det är otroligt mycket pengar i jämförelse med att investera en bråkdel på reparation av din nuvarande dator. Att reparera sina prylar (i stället för att köpa nytt) är alltid det enkla och smartaste sättet att spara pengar!
eavfall
Datorer innehåller mängder av tungmetaller och skadliga ämnen

Köper en ny dator? Hjälp miljön istället

Datorer innehåller mängder av tungmetaller och skadliga ämnen. Vi genererar cirka 50 miljoner ton av E-avfall varje år. Detta motsvarar att slänga ut 1 000 bärbara datorer varje sekund. För att undvika att dessa hamnar i naturen ska man alltid lämna in kasserad elektronik hos ett återvinningscenter. Men, det absolut bästa är att inte bidra till överkonsumtionen över huvud taget. Genom att i stället reparera och snabba upp datorn ger du den många år extra livslängd, och bidrar till en bättre miljö. 

E-avfall
Vi slänger ut 1000 bärbara datorer varje sekund

Stöd svenska småföretag genom att reparera den gamla datorn

När du köper en ny dator går endast ca 13% av priset till butiken (och stannar i Sverige). Resten går till utländska, enorma koncerner. Genom att reparera din dator i stället för att köpa nytt sparar du inte bara pengar, du stödjer svenska och lokala småföretag.

Stöd svenska företag
Stöd svenska småföretag istället

Anlita oss för en reparation av din gamla dator

Anledningen till att din dator går långsamt, krånglar eller tar lång tid att startas upp är förmodligen inte att den är ”gammal”. Den behöver helt enkelt en service! Vi snabbar upp datorn genom att ta bort onödiga program som tar upp plats, skräpfiler som samlas med åren och saktar ner systemet, rensar bort virus/malware och uppdaterar antivirusprogrammet, etc. Vi ger även datorn en fysisk service genom att ta bort damm och smuts som blockerar fläktarna – en mycket vanlig anledning till datorproblem. Vi kan även uppdatera hårddisken till SSD – vilket snabbar upp datorn så att den blir bättre än ny!

IT-Support på plats

Uppgradera till en SDD-hårddisk via hembesök

Under många år har tekniken kring hårddisken varit densamma, men inte förrän de senaste åren har hårddisken utvecklats. En vanlig hårddisk brukar skapa en flaskhals i datorn och kan påverka prestationen i andra delar av datorn. Vad som har hänt de senaste åren är utvecklingen av SSD. SSD kan gå upp till 20 gånger snabbare än vanliga hårddiskar. Genom att enbart byta hårddisken till en SSD kan man göra datorn så gott som ny. Till och med en 10 år och äldre dator kommer att fungera bättre.

Direkt märker man skillnaden efter uppgraderingen till SSD. Den tid det tar för datorn att starta är märkbart snabbare. Även det dagliga arbetet framför datorn blir smidigare när hastighet på datorn förbättrats.

Ytterligare en fördel med att byta hårddisk är att SSD håller sig mycket längre än vanliga hårddiskar. De är minde känsliga för rörelser och blir därmed väldigt pålitliga, stabila och hållbara.

SSD vs HDD hastighet
Upp till 20 gånger snabbare än en vanlig HDD
Vi är de enda i Stockholm som uppgraderar till en SDD-hårddisk på plats. Faktum är att vi är ensamma om att lösa hårdvaruproblem direkt under hembesöket. Om du har en laptop så är det bara vi som löser problem med hårdvaran direkt hemma hos dig. Vårt motto är ”det finns alltid en lösning” – vi ser till att lösa alla problem på bästa sätt, även de som andra inte klarar av.

Dela inlägg

Liknande inlägg

Laga dator
Hårdvara
Ska jag laga min dator?

Flera kunder som ringer oss undrar om det är värt att laga datorn. De kanske säger att den bara kostade flera tusen och i sin frustration över olyckan är det lätt att tänka att det vore lättare att köpa en ny…

Google Betyg
4.9
js_loader