...

Ring oss

Måste man ha antivirusprogram?

Måste man ha antivirusprogram?

Innehållsförteckning

Windows Defender

Måste man ha virusskydd på datorn?

Så måste man ha virusskydd på datorn? Med den ökande förekomsten av cyberattacker är det viktigare än någonsin att se till att din dator är skyddad från skadlig programvara. Att installera antivirusprogram på din dator kan ge ett extra lager av skydd och hjälpa dig att vara säker online. Det kan upptäcka och ta bort skadliga filer från din dator, samt blockera misstänkta webbplatser eller e-postmeddelanden som kan innehålla skadligt innehåll. Antivirusprogram kan också hjälpa dig att skydda din personliga information genom att söka efter potentiella hot innan de når din enhet. Med rätt antivirusskydd på plats kan du vara säker på att du gör allt du kan för att hålla dig säker online.

Det finns ju många antivirusprogram

Efter att vi har svarat att man måste ha antivirusprogram på datorn då kommer upp frågan vilket virusskydd att installera? Det finns många antivirusskydd på marknaden, en del som är gratis och en del som kostar lite pengar. Så vilket antivirus att installera?
Vi som erfarna datatekniker rekommenderar att man investerar lite pengar på ett bra skydd som uppfyller förväntningarna. Utöver detta har Windows 10 eget skydd som heter Windows Defender och många kunder frågar oss om kanske det är tillräckligt i och för sig.

Behöver man antivirusskydd?
Windows Defender är det inbyggda antivirusprogrammet för Windows-operativsystem, men tyvärr det räcker inte för att skydda din dator från alla typer av hot. Den kanske kan upptäcka vissa vanliga virus och skadlig programvara, men den kan inte skydda mot mer avancerade hot som ransomware eller spionprogram. Det bästa sättet att säkerställa att din dator är säker är att använda ett antivirusprogram från tredje part som erbjuder omfattande skydd mot alla typer av skadliga programvaror.
Eset-nod32 antivirusprogram
Eset Nod32 antivirusprogram

Många datatekniker brukar rekommendera att installera Eset Nod32 som är ett bra och lätt program. Det ger den perfekta lösningen och skyddar bäst mot virus, spionprogram samt andra skadliga skräpprogram. Dessutom påverkas inte datorns prestanda lika mycket som med andra skyddsalternativ.

F-Secure antivirusskydd
F-Secure antivirusskydd

Ej rekommenderade antivirusskydd

Två antivirusskydd som vi inte rekommenderar att installera är F-secure och Norton Antivirus.
F-secure och Norton Antivirus är sega program som tar mycket resurser från datorn och ibland är ansvariga för kommunikationsproblem på datorn. Kommunikationsproblem uppstår framför allt när det gäller en trådlös anslutning men till och med med en trådbunden anslutning (d.v.s nätverkskabel).
Vi känner till att alla leverantörer “rekommenderar” dessa program men det är bara för att de får en ständig inkomst från kunder som inte känner till bättre lösningar.

Dela inlägg

Liknande inlägg

Vad är Ransomware
Skydd & Säkerhet

Vad är Ransomware? Och hur att skydda dig mot det?

Krypto-ransomware krypterar filerna på en dator, och gör så att filen helt enkelt inte går att läsa utan den rätta avkrypteringsnyckeln. En lösensumma begärs för avkrypteringsnyckeln. När skadeprogrammet har…

Google Betyg
4.9
js_loader