Köp inte WiFi förstärkare förrän du läser detta

Köp inte WiFi förstärkare förrän du läser detta

 

Kan jag förlänga WiFi-signal med WiFi förstärkare?

Hur man på bästa sätt förbättrar och förlänger WiFi-signal (räckvidden) på sitt trådlösa (WiFi) nätverk hemma eller på kontoret. Dessutom försöker vi svara på frågan om en WiFi extender är en bra eller en dålig lösning i 2020.

Det finns flera olika sätt att förlänga sitt trådlösa nätverk och de har alla sina för- och nackdelar.

En produkt som har dykt upp mer och mer på senare tio år är något som brukar kallas för WiFi-förstärkare. Det är en signalförstärkare som plockar upp den trådlösa signalen och sedan skickar ut den igen starkare för att utöka täckningen. Att använda sig av en sådan där apparat är enkelt eftersom det är ganska lite inställningar och att man slipper dra några nya kablar.

TP-Link WiFi förstärkare
TP-LINK TL-WA850RE WiFi-förstärkare

 

Så varför att inte köpa en WiFi förstärkare?

Nackdelen blir att hastigheten kan bli dålig eftersom den använder sig av det existerande nätet. Om extendern har dålig mottagning till originalnätet kan hastigheten bli mycket dålig.

Tänk också på att WiFi förstärkaren normalt levererar hälften av den hastighet som den förlänger. Har du ett stort hus och behöver skicka signalen trådlöst till flera riktningar? Det går att lösa genom att installera accesspunkter, homeplugs eller Mesh-nätverk som är anpassade för stora villor.

Tidigare var en WiFi förstärkare en billig och en enkel lösning. Under de senaste åren har tekniken utvecklas och idag finns det mycket bättre lösningar.

 

Behöver du en expert med över 20 års erfarenhet? Klicka här för mer information
Eller ring 076 770 09 90

Vill du  läsa om andra WiFi-lösningar? klicka här

Vill du läsa mer om WiFi-förstärkare? Tryck här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.