...

Ring oss

Köp inte WiFi-förstärkare förrän du läser det

WiFi förlängning

En vanlig fråga vi får handlar om hur man på bästa sätt förbättrar räckvidden på sitt trådlösa (WiFi) nätverk hemma eller på kontoret. Vi har över 20 års erfarenhet av nätverkslösningar. Tekniken och produkterna förändras ständigt. Vi på ProffsIT håller oss uppdaterade på de bästa lösningarna för att förlänga och förstärka WiFi-signalen i våra kunders hushåll.

Innehållsförteckning

Kan jag förlänga WiFi-signal med WiFi förstärkare?

Det finns flera olika sätt att förlänga sitt trådlösa nätverk och de har alla sina för- och nackdelar.
Idag ska vi berätta om WiFi Extender (WiFi-förstärkare).

En WiFi-förstärkare, som brukar kallas för WiFi Extender, är en puplär produkt som vi oftast ser hos våra kunder. Det är en signalförstärkare som plockar upp den trådlösa signalen och sedan skickar ut den igen starkare för att utöka täckningen.

Att använda sig av en WiFi Extender är enkelt eftersom det är ganska lite inställningar och att man slipper dra några nya kablar. Enkelheten gör att kunder oftast väljer att installera WiFi Extender på egen hand. Däremot blir kunder många gånger besvikna eftersom en sådan produkt inte alltid ger bästa resultat och inte heller uppfyller kundens förväntningar. 

TP-Link WiFi förstärkare
TP-LINK TL-WA850RE WiFi-förstärkare

Så varför att inte köpa en WiFi förstärkare?

Nackdelen blir att hastigheten kan bli dålig eftersom den använder sig av det existerande nätet. Om Extendern har dålig mottagning till originalnätet kan hastigheten bli mycket dålig.

Tänk också på att WiFi-förstärkaren normalt levererar hälften av den hastighet som den förlänger. Av någon anledning, många säljare och tillverkare meddelar inte kunderna om. Har du ett stort hus och behöver skicka signalen trådlöst till flera riktningar? Det går att lösa genom att installera Homeplugs, accesspunkter eller Mesh som är anpassade för stora villor.

Tidigare var en WiFi-förstärkare en billig och en enkel lösning. Under de senaste åren har tekniken utvecklas och idag finns det mycket bättre lösningar.

 


» Vill du läsa mer om WiFi-förstärkare? Topp 5 bästa lösningar

» WiFi-förstärkare Test – Hitta de bästa WiFi förstärkare


Dela inlägg

Liknande inlägg

Vad är mobil hotspot
Nätverk & WiFi

Vad är internetdelning?

Krånglar det vanliga bredbandet? Kopplas det upp och ner hela tiden? Upplever du också en instabil anslutning som stör när du är mitt uppe i någonting viktigt?

Google Betyg
4.9
js_loader