Köp inte WiFi-förstärkare förrän du läser det

WiFi förlängning

En vanlig fråga vi får handlar om hur man på bästa sätt förbättrar räckvidden på sitt trådlösa (WiFi) nätverk hemma eller på kontoret. Vi har över 20 års erfarenhet av nätverkslösningar. Tekniken och produkterna förändras ständigt. Vi på ProffsIT håller oss uppdaterade på de bästa lösningarna för att förlänga och förstärka WiFi-signalen i våra kunders hushåll.

Innehållsförteckning

Kan jag förlänga WiFi-signal med WiFi förstärkare?

Det finns flera olika sätt att förlänga sitt trådlösa nätverk och de har alla sina för- och nackdelar.
Idag ska vi berätta om WiFi Extender (WiFi-förstärkare).

En WiFi-förstärkare, som brukar kallas för WiFi Extender, är en puplär produkt som vi oftast ser hos våra kunder. Det är en signalförstärkare som plockar upp den trådlösa signalen och sedan skickar ut den igen starkare för att utöka täckningen.

Att använda sig av en WiFi Extender är enkelt eftersom det är ganska lite inställningar och att man slipper dra några nya kablar. Enkelheten gör att kunder oftast väljer att installera WiFi Extender på egen hand. Däremot blir kunder många gånger besvikna eftersom en sådan produkt inte alltid ger bästa resultat och inte heller uppfyller kundens förväntningar. 

TP-Link WiFi förstärkare
TP-LINK TL-WA850RE WiFi-förstärkare

Så varför att inte köpa en WiFi förstärkare?

Nackdelen blir att hastigheten kan bli dålig eftersom den använder sig av det existerande nätet. Om Extendern har dålig mottagning till originalnätet kan hastigheten bli mycket dålig.

Tänk också på att WiFi-förstärkaren normalt levererar hälften av den hastighet som den förlänger. Av någon anledning, många säljare och tillverkare meddelar inte kunderna om. Har du ett stort hus och behöver skicka signalen trådlöst till flera riktningar? Det går att lösa genom att installera Homeplugs, accesspunkter eller Mesh som är anpassade för stora villor.

Tidigare var en WiFi-förstärkare en billig och en enkel lösning. Under de senaste åren har tekniken utvecklas och idag finns det mycket bättre lösningar.

 

Vill du läsa mer om WiFi-förstärkare? Topp 5 bästa lösningar

Dela inlägg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Liknande inlägg
Intel processor
Hårdvara
Intel Processor – Den ultimata guiden

I den här artikeln beskriver vi processorer från Intel och diskuterar skillnaderna mellan processorerna Intel Core i3, Core i5, Core i7 samt Intel Core i9.

Köp ny dator
Hårdvara
Köp inte en ny dator förrän du läser detta

Har du planer på att köpa en ny bärbar dator eller stationär dator? Det är i de allra flesta fallen helt onödigt om du redan har en dator hemma. Genom att i stället ge din nuvarande dator en välbehövlig service kan..