Hur gör man backup på bästa sätt?

Dator backup

Backup med NAS

En vanlig fråga vi får handlar om hur man på bästa sätt gör backup hemma eller på kontoret.
I detta inlägg vill vi berätta för er om NAS-lösning (Network Attached Storage). Vad är NAS?

Innehållsförteckning

En central enhet som ansvarar för backup

Kort sagt, NAS-enheter är hårddiskar som är anslutna till ett nätverk.
Att koppla en extern hårddisk till en dator för att öka lagringsutrymme är inte ett dåligt alternativ, fast den kan bara vara ansluten till en dator i taget. En NAS är ansluten till hela nätverket, vilket innebär att den kan nås av ett valfritt antal datorer, så länge som de är i samma nätverk.

Backup NAS
ZyXEL NAS326 NAS – En bra backup-lösning till rimligt pris

Moln-lagringstjänster är också en backup-lösning

Moln-lagringstjänster som Dropbox och Google-Drive låter dig hyra utrymme på någon annans nätverksanslutna enheter. På så sätt kan du komma åt din data från vilken plats som helst med internetuppkoppling.
En NAS ger dig samma funktion utan att dela data till ett värdföretag, på så vis minskar du oro om sekretess eller kostnad.

NAS med RAID – Ännu mer säkerhet

En NAS kan också skydda data som lagras på den genom att konfigureras för att stödja RAID. En RAID-konfiguration är i huvudsak två eller flera hårddiskar som är anslutna tillsammans för att lägga till extra backup och att fungera som ett failover om en av hårddiskarna går sönder.

Behöver du hjälp?

Dela inlägg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Liknande inlägg

Intel processor
Hårdvara
Intel Processor – Den ultimata guiden

I den här artikeln beskriver vi processorer från Intel och diskuterar skillnaderna mellan processorerna Intel Core i3, Core i5, Core i7 samt Intel Core i9.

Köp ny dator
Hårdvara
Köp inte en ny dator förrän du läser detta

Har du planer på att köpa en ny bärbar dator eller stationär dator? Det är i de allra flesta fallen helt onödigt om du redan har en dator hemma. Genom att i stället ge din nuvarande dator en välbehövlig service kan..