Ring oss

NAS backup - Vad är det?

NAS backup

Backup med NAS

En vanlig fråga vi får handlar om hur man på bästa sätt gör backup hemma eller på kontoret.
I detta inlägg vill vi berätta för er om NAS-lösning (Network Attached Storage). Vad är NAS och är det bra för backup?

Innehållsförteckning

NAS - En central enhet som ansvarar för backup

Kort sagt, NAS-enheter är hårddiskar som är anslutna till ett nätverk.
Att koppla en extern hårddisk till en dator för att öka lagringsutrymme är inte ett dåligt alternativ, fast den kan bara vara ansluten till en dator i taget. En NAS-backup är ansluten till hela nätverket, vilket innebär att den kan nås av ett valfritt antal datorer, så länge som de är i samma nätverk.

Backup NAS
ZyXEL NAS326 NAS – En bra backup-lösning till rimligt pris

Moln-lagringstjänster är också en backup-lösning

Moln-lagringstjänster som Dropbox och Google-Drive låter dig hyra utrymme på någon annans nätverksanslutna enheter. På så sätt kan du komma åt din data från vilken plats som helst med internetuppkoppling.
En NAS backup ger dig samma funktion utan att dela data till ett värdföretag, på så vis minskar du oro om sekretess eller kostnad.

NAS backup med RAID – Ännu mer säkerhet

En NAS backup kan också skydda data som lagras på den genom att konfigureras för att stödja RAID. En RAID-konfiguration är i huvudsak två eller flera hårddiskar som är anslutna tillsammans för att lägga till extra backup och att fungera som ett failover om en av hårddiskarna går sönder.

Behöver du hjälp?

Dela inlägg

Liknande inlägg

Installera antivirus
Skydd & Säkerhet

Vilket antivirus ska jag installera?

Det finns många antivirus program på marknaden, en del gratis och en del som kostar pengar. Vi som en datatekniker rekommenderar att man ska investera lite pengar och köpa antivirus program som uppfyller…

Ransomware Virus
Skydd & Säkerhet

Skydda dig mot Ransomware virus

Krypto-ransomware krypterar filerna på en dator, och gör så att filen helt enkelt inte går att läsa utan den rätta avkrypteringsnyckeln. En lösensumma begärs för avkrypteringsnyckeln. När skadeprogrammet har…