Hur gör man backup på bästa sätt?

Backup med NAS

En vanlig fråga vi får handlar om hur man på bästa sätt gör backup hemma eller på kontoret.
I detta inlägg vill vi berätta för er om NAS-lösning (Network Attached Storage). Vad är NAS?

Innehållsförteckning

En central enhet som ansvarar för backup

Kort sagt, NAS-enheter är hårddiskar som är anslutna till ett nätverk.
Att koppla en extern hårddisk till en dator för att öka lagringsutrymme är inte ett dåligt alternativ, fast den kan bara vara ansluten till en dator i taget. En NAS är ansluten till hela nätverket, vilket innebär att den kan nås av ett valfritt antal datorer, så länge som de är i samma nätverk.

backup-nas
ZyXEL NAS326 NAS – En bra backup-lösning till rimligt pris

Moln-lagringstjänster är också en backup-lösning

Moln-lagringstjänster som Dropbox och Google-Drive låter dig hyra utrymme på någon annans nätverksanslutna enheter. På så sätt kan du komma åt din data från vilken plats som helst med internetuppkoppling.
En NAS ger dig samma funktion utan att dela data till ett värdföretag, på så vis minskar du oro om sekretess eller kostnad.

NAS med RAID – Ännu mer säkerhet

En NAS kan också skydda data som lagras på den genom att konfigureras för att stödja RAID. En RAID-konfiguration är i huvudsak två eller flera hårddiskar som är anslutna tillsammans för att lägga till extra backup och att fungera som ett failover om en av hårddiskarna går sönder.

Behöver du hjälp?

Dela inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Liknande inlägg

trasig-dator
Hårdvara

4 misstag som förstör din laptop

Undvik dyra skador på din laptop och bärbara dator från vätskor och smuts. Läs våra praktiska tips om hur man underhåller och rengör en laptop på bästa sätt.