...

Ring oss

Kan jag få RUT-avdrag för datorhjälp hemma?

Går det att få RUT-avdrag för IT-tjänster i hemmet?

Från och med den 1 augusti 2016 gäller det så kallade RUT-avdraget även för IT-tjänster i hemmet s.k också RIT-avdrag. Det betyder att du kan göra avdrag på 50% av arbetskostnaderna som utförs i ditt hem.

RUT är egentligen en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Avdraget gäller bara på arbete som utförs på plats i hemmet.

Rutavdraget för personer mellan 18 och 64 år höjs från 25.000kr till 50.000kr per år. Det betyder att alla människor över 18 år har rätt till 50.000kr per år i rutavdrag f.o.m 2019-07-01.

RUT-avdrag för datorhjälp

RUT-Avdrag för datorhjälp täcker inte all slags datorhjälp. Enligt lagen gäller det för reparation, installation och hjälp med datautrustning och informationsteknisk utrustning. Utöver detta gäller det också dataprogram och dataförbindelser, samt rådgivning som är relaterad till arbete som täcks av RUT-avdraget.

Hembesök kostar endast 490kr per timme efter RUT-avdrag. Ordinarie pris utan RUT-avdrag är 980kr per timme (för privatkunder).

De är likadana.

RIT-avdrag utvidgas till att även omfatta IT-tjänster i hemmet. Det kallas för RIT-avdrag (skatteavdrag för IT-tjänster i hemmet).

Om Skatteverket av någon anledning nekar avdraget kommer resterande belopp att faktureras till dig som kund.

Du behöver inte göra någonting särskilt. Du betalar bara 50% av priset och vi fixar allt med myndigheterna.

 
Google Betyg
4.9
js_loader