Vilket antivirus ska jag installera?

Antivirus skydd

Innehållsförteckning

Det finns många antivirus- och säkerhetsprogram

Det finns många antivirusskydd på marknaden, en del som är gratis och en del som kostar lite pengar.
Vi som erfarna datatekniker rekommenderar att man investerar lite pengar på ett bra skydd som uppfyller förväntningarna.

Virusrensning antivirusskydd

Många datatekniker brukar rekommendera Eset Nod32 som är ett bra och lätt program. Det ger den perfekta lösningen och skyddar bäst mot virus, spionprogram samt andra skadliga skräpprogram. Dessutom påverkas inte datorns prestanda lika mycket som med andra skyddsalternativ.

Eset-nod32 antivirusprogram
Eset Nod32 antivirusprogram

Ej rekommenderade antivirusprogram

Två antivirusskydd som vi inte rekommenderar är F-secure och Norton Antivirus. F-secure och Norton Antivirus är sega program som tar mycket resurser från datorn och ibland är ansvariga för kommunikationsproblem på datorn. Kommunikationsproblem uppstår framför allt när det gäller en trådlös anslutning men till och med med en trådbunden anslutning (d.v.s nätverkskabel). Vi känner till att alla leverantörer “rekommenderar” dessa program men det är bara för att de får en ständig inkomst från kunder som inte känner till bättre lösningar.

Dela inlägg

Liknande inlägg

Dator backup
Skydd & Säkerhet

Backup – Hur gör man det på bästa sätt?

En vanlig fråga vi får handlar om hur man på bästa sätt gör backup hemma eller på kontoret.
I detta inlägg vill vi berätta för er om NAS-lösning (Network Attached Storage).

Ransomware Virus
Skydd & Säkerhet

Skydda dig mot Ransomware virus

Krypto-ransomware krypterar filerna på en dator, och gör så att filen helt enkelt inte går att läsa utan den rätta avkrypteringsnyckeln. En lösensumma begärs för avkrypteringsnyckeln. När skadeprogrammet har…