Vilket antivirus ska jag installera?

Antivirus skydd

Innehållsförteckning

Det finns många antivirus- och säkerhetsprogram

Det finns många antivirusskydd på marknaden, en del som är gratis och en del som kostar lite pengar.
Vi som erfarna datatekniker rekommenderar att man investerar lite pengar på ett bra skydd som uppfyller förväntningarna.

Virusrensning antivirusskydd

Många datatekniker brukar rekommendera Eset Nod32 som är ett bra och lätt program. Det ger den perfekta lösningen och skyddar bäst mot virus, spionprogram samt andra skadliga skräpprogram. Dessutom påverkas inte datorns prestanda lika mycket som med andra skyddsalternativ.

Eset-nod32 antivirusprogram
Eset Nod32 antivirusprogram

Ej rekommenderade antivirusprogram

Två antivirusskydd som vi inte rekommenderar är F-secure och Norton Antivirus. F-secure och Norton Antivirus är sega program som tar mycket resurser från datorn och ibland är ansvariga för kommunikationsproblem på datorn. Kommunikationsproblem uppstår framför allt när det gäller en trådlös anslutning men till och med med en trådbunden anslutning (d.v.s nätverkskabel). Vi känner till att alla leverantörer “rekommenderar” dessa program men det är bara för att de får en ständig inkomst från kunder som inte känner till bättre lösningar.

Dela inlägg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Liknande inlägg

Homeplugs powerlines
Nätverk & WiFi
Vad är Homeplug / Powerline?

Om du bor i ett äldre hus är sannolikheten stor att huset inte har tillgång till ett dubbelt nätverksuttag, då kanske du tror att du behöver borra nya hål i huset eller lägga till flera kablar för att få en bra nätverkssignal. Men…

Homeplug-med-Mesh
Nätverk & WiFi
Powerline med Mesh

Homeplug-system har existerat i flera år och det har nyligen dykt upp en helt ny generation av homeplug/powerline-system som kombineras med Mesh-nätverk. Det innebär nya möjligheter och förbättringar. Med…