Köp inte WiFi-förstärkare förrän du läser det!

Köp inte WiFi-förstärkare förrän du läser det!

En vanlig fråga vi får handlar om hur man på bästa sätt förbättrar räckvidden på sitt trådlösa (WiFi) nätverk hemma eller på kontoret.

Det finns flera olika sätt att förlänga sitt trådlösa nätverk och de har alla sina för- och nackdelar.
Idag ska vi berätta om Wifi Extender (WiFi-förstärkare).

En produkt som har dykt upp mer och mer på sistone är något som brukar kallas för Wifi Extender. Det är en signalförstärkare som plockar upp den trådlösa signalen och sedan skickar ut den igen starkare för att utöka täckningen. Att använda sig av en WiFi Extender är enkelt eftersom det är ganska lite inställningar och att man slipper dra några nya kablar.

 

Så varför att inte köpa en WiFi-förstärkare?

Nackdelen blir att hastigheten kan bli dålig eftersom den använder sig av det existerande nätet. Om Extendern har dålig mottagning till originalnätet kan hastigheten bli mycket dålig.

Tänk också på att WiFi-förstärkaren normalt levererar hälften av den hastighet som den förlänger. Har du ett stort hus och behöver skicka signalen trådlöst till flera riktningar? Det går att lösa genom att installera accesspunkter eller Mesh-nätverk som är anpassade för stora villor.

Tidigare var en WiFi-förstärkare en billig och en enkel lösning. Under de senaste åren har tekniken utvecklas och idag finns det mycket bättre lösningar.

 

För att läsa om andra lösningar klicka här

Behöver du en expert med över 20 års erfarenhet? Ring 076 770 09 90