Homeplug-paket med Mesh

Homeplug-paket med Mesh

Homeplug-system har existerat i flera år och det har nyligen dykt upp en helt ny generation av homeplug/powerline-system som kombineras med Mesh-nätverk. Det innebär nya möjligheter och förbättringar. Med den nya generationen av kombinerad homeplug och Mesh kan du bygga det kraftfullaste hemmanätverket någonsin. Homeplug-paket med Mesh är enkelt att installera och ger en betydligt större räckvidd än vanliga homeplugs, vilket är tack vare Mesh-nätverket som medföljer.

Hur fungerar det nya homeplug/powerline-systemet?

En homeplug/powerline-paket kommer med två eller fler enheter. En homeplug har en inbyggd stickpropp (elkontakt) och en eller flera nätverksportar. I ett hushåll har man minst två homeplugs. Den första är kopplad till en router och samtidigt sitter i eluttaget. Denna omvanldar nätverkssignaler från routern till radiosignaler som skickas ut i elkablarna i väggarna. Den andra homepluggen placeras i ett annat eluttag i samma hem, därifrån den omvandlar tillbaka radiosignalerna till internet. Det krävs inte någon sorts installation av drivrutiner eller konfiguration för datorerna, vilket beror på att omvandlingen som sker är transparent för datorer och andra apparater som är uppkopplade via nätet.

Och med den nya generationen av homeplug-system medföljer även Mest-nätverk vilket gör att man inte kan tappa signal medan man rör på sig i huset. Mesh-nätverket gör så att du alltid är kopplad till den starkaste accesspunkten i huset, vilket betyder att du alltid kommer ha snabbt internet.

Homeplug adaptrar med integrerat Mesh-nätverk

 

Vad är ett Mesh-nätverk?

Mesh-nätverk är inkluderat i de nya generationerna av homeplug-system och är en effektivare tillägg/lösning på trådlöst hemnätverk. Mesh gör nätverket i hemmet mycket stabilare då de bygger på att man placerar ut flera enheter som fungerar som accesspunkter. Mesh blir då stabilare än andra lösningar för att accesspunkterna kan kommunicera med varandra tack vare Mesh-nätverket. Och därav kopplas de alltid upp till accesspunkten med bäst signal. Signalen mellan varje accesspunkt är därav mycket snabbare och accesspunkterna kan skapa sitt egna WiFi-nätverk på den apparat du använder såsom dator, surfplatta eller mobil. Samtidigt så sänks inte hastigheten av nätverket oavsett var du befinner dig i huset med Mesh-nätverk.

Accesspunkterna kommunicerar med varandra

 

Förbättrad WiFi räckvidd

Om du vill förbättra räckvidden på ditt WiFi kan du enkelt göra det med hjälp av homplug system med Mesh. Mesh-nätverket förbättrar både räckvidden och hastigheten av nätverket, varför det är så populärt. Accesspunkterna i Mesh-nätverket behöver bara ett eluttag vilket gör det väldigt enkelt att installera med homeplug-systemet och ger en längre WiFi-mottagning än det traditionella homeplug-systemen.

Traditionellt nätverk vs Mesh-nätverk

Ett traditionellt nätverk har en huvudrouter som är kopplad till ett modem, vilket gör att internetet endast sprids runt ett visst område i huset. Internet blir ostabilare och långsammare med det traditionella systemet ju längre avståndet är. Men med ett Mesh-nätverk blir signaler stabilare, på grund av att accesspunkterna kommunicera med varandra. Därav kopplas apparaterna alltid upp till den accesspunkt med bäst signal. Därför är Mesh-nätverk mer effektivt och snabbare än det traditionella nätverket.

Skillnaden mellan traditionellt nätverk och Mesh-nätverk

 

Fördelar med homeplug-paket med Mesh

Det finns flertal fördelar med den nya generationen av homeplug-system (homeplug med Mesh). Med hjälp av detta system kan du enklare förbättra ditt WiFi och räckvidd genom nätverk via elnät och Mesh-nätverk. Mesh-nätverket ger redan en bättre räckvidd för sig själv så tillsammans med ett homeplug-system är förbättringen ännu större. Homeplugs (även kallat powerlines) kräver inte kablar eller stort arbete i huset för att använda dem. Istället kan man enkelt koppla in dem i vägguttag i hemmet, de är då redo att användas direkt. Alltså behöver man inte heller installera flera sladdar med ett homeplug-system utan det räcker med den mjukvara man får i paketet vid beställning. Det här systemet är därför en väldigt elegant lösning och kräver inte mycket arbete eller tid. Mesh-nätverk är även länkade mellan varandra via accesspunkterna och elnätet vilket gör att de kan arbeta genom stora väggar, långa avstånd och olika våningar. Alltså om du har din router på andra våningen av huset men vill få nätverkssignal ända ner till din källare, kan du installera den nya generationen av homeplug-system med Mesh-nätverk som tillåter dig att göra just det. Och du kommer även alltid vara kopplad till den starkaste accesspunkten oavsett var du befinner dig i huset med hjälp av homeplug-Mesh-systemet.

Behöver du en expert med över 20 års erfarenhet? Ring 076 770 09 90

Vill du lära dig mer om D-link Covr? Titta på denna video